ગુજરાત

Gujarati

ગુજરાત

Etymology

Inherited from Prakrit 𑀕𑀼𑀚𑁆𑀚𑀭𑀢𑁆𑀢𑀸 (gujjarattā, country of the Gurjaras)

Pronunciation

IPA(key): /ˈɡud͡ʒ.ɾɑt̪/

Proper noun

ગુજરાત (gujrāt) ?

  1. Gujarat

Derived terms

See also

  • (states of India) આંધ્ર પ્રદેશ (ā̃dhra pradeś), અરુણાચલ પ્રદેશ (aruṇācal pradeś), આસામ (āsām), બિહાર (bihār), છત્તીસગઢ (chattīsgaḍh), ગોઆ (goā), ગુજરાત (gujrāt), હરિયાણા (hariyāṇā), હિમાચલ પ્રદેશ (himācal pradeś), જમ્મુ અને કાશ્મીર (jammu ane kāśmīr), ઝારખંડ (jhārkhaṇḍ), કર્ણાટક (karṇāṭak), કેરળ (keraḷ), મધ્ય પ્રદેશ (madhya pradeś), મહારાષ્ટ્ર (mahārāṣṭra), મણિપુર (maṇipur), મેઘાલય (meghālya), મિઝોરમ (mijhoram), નાગાલેંડ (nāgāleṇḍ), ઑડિશા (ɔḍiśā), પંજાબ (pañjāb), રાજસ્થાન (rājasthān), સિક્કિમ (sikkim), તમિલનાડુ (tamilnāḍu), ત્રિપુરા (tripurā), ઉત્તર પ્રદેશ (uttar pradeś), ઉત્તરાખંડ (uttarākhaṇḍ), પશ્ચિમ બંગાળ (paścim baṅgāḷ) (Category: gu:States of India)

References

    This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.