ஆரம்பி
Tamil
Conjugation
Conjugation of ஆரம்பி (ārampi)
singular affective | first | second | third masculine | third feminine | third honorific | third neuter | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
நான் | நீ | அவன் | அவள் | அவர் | அது | ||
present | ஆரம்பிக்கிறேன் (ārampikkiṟēṉ) | ஆரம்பிக்கிறாய் (ārampikkiṟāy) | ஆரம்பிக்கிறான் (ārampikkiṟāṉ) | ஆரம்பிக்கிறாள் (ārampikkiṟāḷ) | ஆரம்பிக்கிறார் (ārampikkiṟār) | ஆரம்பிக்கிறது (ārampikkiṟatu) | |
past | ஆரம்பித்தேன் (ārampittēṉ) | ஆரம்பித்தாய் (ārampittāy) | ஆரம்பித்தான் (ārampittāṉ) | ஆரம்பித்தாள் (ārampittāḷ) | ஆரம்பித்தார் (ārampittār) | ஆரம்பித்தது (ārampittatu) | |
future | ஆரம்பிப்பேன் (ārampippēṉ) | ஆரம்பிப்பாய் (ārampippāy) | ஆரம்பிப்பான் (ārampippāṉ) | ஆரம்பிப்பாள் (ārampippāḷ) | ஆரம்பிப்பார் (ārampippār) | ஆரம்பிக்கும் (ārampikkum) | |
future negative | ஆரம்பிக்கமாட்டேன் (ārampikkamāṭṭēṉ) | ஆரம்பிக்கமாட்டாய் (ārampikkamāṭṭāy) | ஆரம்பிக்கமாட்டான் (ārampikkamāṭṭāṉ) | ஆரம்பிக்கமாட்டாள் (ārampikkamāṭṭāḷ) | ஆரம்பிக்கமாட்டார் (ārampikkamāṭṭār) | ஆரம்பிக்காது (ārampikkātu) | |
negative | ஆரம்பிக்கவில்லை (ārampikkavillai) | ||||||
plural affective | first | second (or singular polite) |
third epicene | third neuter | |||
நாம் (inclusive) நாங்கள் (exclusive) |
நீங்கள் | அவர்கள் | அவை | ||||
present | ஆரம்பிக்கிறோம் (ārampikkiṟōm) | ஆரம்பிக்கிறீர்கள் (ārampikkiṟīrkaḷ) | ஆரம்பிக்கிறார்கள் (ārampikkiṟārkaḷ) | ஆரம்பிக்கின்றன (ārampikkiṉṟaṉa) | |||
past | ஆரம்பித்தோம் (ārampittōm) | ஆரம்பித்தீர்கள் (ārampittīrkaḷ) | ஆரம்பித்தார்கள் (ārampittārkaḷ) | ஆரம்பித்தன (ārampittaṉa) | |||
future | ஆரம்பிப்போம் (ārampippōm) | ஆரம்பிப்பீர்கள் (ārampippīrkaḷ) | ஆரம்பிப்பார்கள் (ārampippārkaḷ) | ஆரம்பிப்பன (ārampippaṉa) | |||
future negative | ஆரம்பிக்கமாட்டோம் (ārampikkamāṭṭōm) | ஆரம்பிக்கமாட்டீர்கள் (ārampikkamāṭṭīrkaḷ) | ஆரம்பிக்கமாட்டார்கள் (ārampikkamāṭṭārkaḷ) | ஆரம்பிக்கா (ārampikkā) | |||
negative | ஆரம்பிக்கவில்லை (ārampikkavillai) | ||||||
imperative | singular | plural (or singular polite) | |||||
ஆரம்பி (ārampi) | ஆரம்பியுங்கள் (ārampiyuṅkaḷ) | ||||||
negative imperative | singular | plural (or singular polite) | |||||
ஆரம்பிக்காதே (ārampikkātē) | ஆரம்பிக்காதீர்கள் (ārampikkātīrkaḷ) | ||||||
perfect | present | past | future | ||||
past of ஆரம்பித்துவிடு (ārampittuviṭu) | past of ஆரம்பித்துவிட்டிரு (ārampittuviṭṭiru) | future of ஆரம்பித்துவிடு (ārampittuviṭu) | |||||
progressive | ஆரம்பித்துகொண்டிரு (ārampittukoṇṭiru) | ||||||
effective | ஆரம்பிக்கப்படு (ārampikkappaṭu) | ||||||
non-finite forms | plain | negative | |||||
infinitive | ஆரம்பிக்க (ārampikka) | ஆரம்பிக்காமல் இருக்க (ārampikkāmal irukka) | |||||
potential | ஆரம்பிக்கலாம் (ārampikkalām) | ஆரம்பிக்காமல் இருக்கலாம் (ārampikkāmal irukkalām) | |||||
cohortative | ஆரம்பிக்கட்டும் (ārampikkaṭṭum) | ஆரம்பிக்காமல் இருக்கட்டும் (ārampikkāmal irukkaṭṭum) | |||||
casual conditional | ஆரம்பிப்பதால் (ārampippatāl) | ஆரம்பிக்காத்தால் (ārampikkāttāl) | |||||
conditional | ஆரம்பித்தால் (ārampittāl) | ஆரம்பிக்காவிட்டால் (ārampikkāviṭṭāl) | |||||
adverbial participle | ஆரம்பித்து (ārampittu) | ஆரம்பிக்காமல் (ārampikkāmal) | |||||
adjectival participle | present | past | future | negative | |||
ஆரம்பிக்கிற (ārampikkiṟa) | ஆரம்பித்த (ārampitta) | ஆரம்பிக்கும் (ārampikkum) | ஆரம்பிக்காத (ārampikkāta) | ||||
verbal noun | singular | plural | |||||
masculine | feminine | honorific | neuter | epicene | neuter | ||
present | ஆரம்பிக்கிறவன் (ārampikkiṟavaṉ) | ஆரம்பிக்கிறவள் (ārampikkiṟavaḷ) | ஆரம்பிக்கிறவர் (ārampikkiṟavar) | ஆரம்பிக்கிறது (ārampikkiṟatu) | ஆரம்பிக்கிறவர்கள் (ārampikkiṟavarkaḷ) | ஆரம்பிக்கிறவை (ārampikkiṟavai) | |
past | ஆரம்பித்தவன் (ārampittavaṉ) | ஆரம்பித்தவள் (ārampittavaḷ) | ஆரம்பித்தவர் (ārampittavar) | ஆரம்பித்தது (ārampittatu) | ஆரம்பித்தவர்கள் (ārampittavarkaḷ) | ஆரம்பித்தவை (ārampittavai) | |
future | ஆரம்பிப்பவன் (ārampippavaṉ) | ஆரம்பிப்பவள் (ārampippavaḷ) | ஆரம்பிப்பவர் (ārampippavar) | ஆரம்பிப்பது (ārampippatu) | ஆரம்பிப்பவர்கள் (ārampippavarkaḷ) | ஆரம்பிப்பவை (ārampippavai) | |
negative | ஆரம்பிக்காதவன் (ārampikkātavaṉ) | ஆரம்பிக்காதவள் (ārampikkātavaḷ) | ஆரம்பிக்காதவர் (ārampikkātavar) | ஆரம்பிக்காதது (ārampikkātatu) | ஆரம்பிக்காதவர்கள் (ārampikkātavarkaḷ) | ஆரம்பிக்காதவை (ārampikkātavai) | |
gerund | Form I | Form II | Form III | ||||
ஆரம்பிப்பது (ārampippatu) | ஆரம்பிதல் (ārampital) | ஆரம்பிக்கல் (ārampikkal) |
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.