வழக்கு

Tamil

Pronunciation

  • IPA(key): /ʋaɻakːu/, [ʋʌɻʌkːɯ]

Noun

வழக்கு (vaḻakku)

  1. moving, passing to and fro
  2. customs, manners, ancient practice
  3. way, method
  4. justice
  5. litigation
  6. legal procedure
  7. dispute, controversy
  8. bounty, liberality

Verb

வழக்கு (vaḻakku)

  1. (causative of, வழங்கு) to cause to go

Derived terms

  • வழக்கன் (vaḻakkaṉ)
  • வழக்கர் (vaḻakkar)
  • வழக்கறி (vaḻakkaṟi)
  • வழக்கறிஞன் (vaḻakkaṟiñaṉ)
  • வழக்கறு (vaḻakkaṟu)
  • வழக்கறு (vaḻakkaṟu)
  • வழக்கழிவு (vaḻakkaḻivu)
  • வழக்காடி (vaḻakkāṭi)
  • வழக்காடு (vaḻakkāṭu)
  • வழக்காடு (vaḻakkāṭu)
  • வழக்காறு (vaḻakkāṟu)
  • வழக்காளி (vaḻakkāḷi)
  • வழக்கிடு (vaḻakkiṭu)
  • வழக்கியல் (vaḻakkiyal)
  • வழக்குக்கேள் (vaḻakkukkēḷ)
  • வழக்குத்தீர் (vaḻakkuttīr)
  • வழக்குத்தொடர் (vaḻakkuttoṭar)
  • வழக்குத்தொடு (vaḻakkuttoṭu)
  • வழக்குத்தோல் (vaḻakkuttōl)
  • வழக்குப்பேசு (vaḻakkuppēcu)
  • வழக்குப்பொருள் (vaḻakkupporuḷ)

References

  • University of Madras (1924-1936) , வழக்கு”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.