சுறவம்

Tamil

Signs of the Zodiac
கொடுமரம் (koṭumaram) குடங்கர் (kuṭaṅkar)
Tamil Wikipedia has an article about சுறவம்.

Etymology

From சுறா (cuṟā, shark) + அரவம் (aravam, snake).

Pronunciation

  • IPA(key): /t͡ɕuraʋam/, [surɐʋɐm]

Noun

சுறவம் (cuṟavam)

  1. (astrology) the Zodiac sign Capricorn
    Synonyms: மகரம் (makaram), கலை (kalai), சுறா (cuṟā), மான் (māṉ)

See also

Zodiac signs in Tamil (layout · text)
உதள் (utaḷ),
மேஷம் (mēṣam)
ஏற்றியல் (ēṟṟiyal),
ரிஷபம் (riṣapam)
ஆடவை (āṭavai),
மிதுனம் (mituṉam)
நள்ளி (naḷḷi),
கடகம் (kaṭakam)
மடங்கல் (maṭaṅkal),
சிம்மம் (cimmam)
ஆயிழை (āyiḻai),
கன்னி (kaṉṉi)
நிறுப்பான் (niṟuppāṉ),
துலாம் (tulām)
நளி (naḷi),
விருச்சிகம் (viruccikam)
கொடுமரம் (koṭumaram),
தனுசு (taṉucu)
சுறவம் (cuṟavam),
மகரம் (makaram)
குடங்கர் (kuṭaṅkar),
கும்பம் (kumpam)
மயிலை (mayilai),
மீனம் (mīṉam)

References

  • University of Madras (1924–1936), சுறவம்”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.